Zřizovatel

O našem zřizovateli…

Senátor, podnikatel a především významný donátor Ivo Valenta se narodil v roce 1956.

S podnikáním začal již v roce 1989, kdy společně se svým bratrem a otcem položil základy dnes mezinárodně uznávané skupiny SYNOT. Ta dnes dává práci přibližně třem tisícům osobám. Působí téměř na všech kontinentech, a to ve více než dvaceti zemích světa.

V červenci roku 2000 založil Ivo Valenta nadaci, která dnes nese jméno Nadace SYNOT s cílem pomáhat tam, kde je to třeba. Především se jedná o oblast zdravotní a sociální, školství a zájmové činnosti, kultury a lidových tradic, a v neposlední řadě sportu.

Právě jednotlivé společnosti skupiny SYNOT jsou největšími přispěvateli nadace.

V roce 2014 vstoupil Ivo Valenta také do politického života, kdy byl zvolen senátorem za oblast Slovácka. Poté získal i funkci zastupitele Zlínského kraje. Veškeré prostředky, plynoucí z výkonu jeho politických funkcí, míří do speciálního, Studijního fondu, který pomáhá nadaným studentům Zlínského kraje k realizaci jejich zahraničních stáží a studijních pobytů. Studijní fond je spravován právě Nadací SYNOT.

Ivo Valenta žije ve Zlíně a k celému regionu – tedy Valašsku i Slovácku má velmi vřelý vztah. Dokazují to to nejen jeho investice do rozvoje tohoto regionu, které se odrážejí v tvorbě stále nových pracovních míst i stavebních investicích, ale také velké množství donátorských projektů.

NADACE SYNOT
Jaktáře 1475